Idees i propostes

 1. Intercanvi entre grups classe de diferents cicles.Per exemple: jocs de taula organitzats (nen més gran que ensenya les normes del joc al més petit).
 2. Acompanyar la lectura. Concretar un número de sessions al trimestre per tal que un alumne més gran ajudi a llegir a un de més petit. En el cas d'EI es tractaria de llegir-los un conte (prèviament preparat).
 3. Experiències compartides. Activitats on els diferents cicles compartim una activitat, com per exemple el dia de Santa Cecília.
 4. Micro-tallers. Per exemple que algun professor fa una sessió formativa sobre una temàtica que coneix: PDI. També pot ser un formador extern, si és necessari.
 5. Donar a conèixer l'experiència realitzada, ja sigui publicant-la o anant a un altre grup-classe a explicar-la en viu. Per exemple: les obres de teatre, les ombres xineses...
  • Proposem que durant el tercer trimestre algun curs d'EI pugui anar a veure una obra de teatre de 2n d'EP.
  • Els de Cicle Inicial puguin anar a veure les ombres xineses de 4t d'EP.
  • Els de Cicle Superior puguin anar a veure alguna activitat teatral d'ESO.
 6. Aprendre del company i d'altres grup-classe. Obrir-se a compartir la pròpia sessió de classe amb altres companys. Aprofitar les hores de Treball Personal per poder anar a una altra classe.
 7. Compartir el coneixement. Tenir l'oportunitat de compartir el coneixement d'un company, si aquest darrer ha fet un curs que ens interessi.